• HyperFilter | DoS Protection | DDoS Protection | DoS Mitigation | DDoS Mitigation | AntiDoS | AntiDDoS | Proxy Shielding

[Anlatımlı]Ventrilo İp Alma - Vent Server Kurmak Ventrilo DownLoad

JamoCa

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar ventrilo kullanmayı bilenler yada daha önce kullanmamış olanlar için ventrilo server kurmanın ne kadar basit olduğunu açıklıyorum.

Ventrilo Ne işe yarar : Bu program arkadaşlarınızla dota yada herhangi bir iş için olsun konuşmanızı sağlar. Ben ve clandaşlarım her zaman bunu kullanırız.

Neden Ventrilo: Ventrilo skype yada msn den daha avantajlıdır çünkü daha az lag yapar. Tam bilemicem ama net üzerinden olmadığı için port falan olayından dolayı o kadar lag olmuyor diye biliyorum.

İlk önce sitesinen ventrilo programını yükleyelim.

Windows i386 - 32bit - Win2000, XP, 2003, Vista, 2008 (Version 3.0.5)

İşletim sisteminize göre seçenekler var ama çoğınlukta bu çalışıyor.

VENTRİLO DOWNLAND

Kod:

HTML:
http://1tk.us/alg

Programı yükledikten sonra şimdi server programını yükleyelim.

Windows i386 - 32bit (Version 3.0.3)

Linkte alttaki server bölümünden yüklüyoruz.

VENTRİLO SERVER DOWNLAND

HTML:
http://1tk.us/alg

Bu programıda yükledikten sonra geriye port açmak kalıyor.

Modeminize girip 3784-3784 aralığındaki UDP ve TCP portlarını açıyoruz.

Port açmayıda hallederseniz son olarak ventrilonuzun çalıştığını kontrol ediyoruz.

Bunun için;

İlk başta ventrilo server.exe dosyasını server programını yğklediğiniz dizinden açıyoruz. Ekrana bi dos sayfası açılacak. Bu diğer arkadaşlarınızın ve sizin ventriloya bağlanmanızı sağlıyor. Bu her zaman açık olması gereken bir şey. Kapandığı an bağlantınız ve diğerlerinin bağlantı kopar.

Bu server.exe yi açtıktan sonra. Ventrilo yu açıyorsunuz. Ekranda ilk olarak isminizi oluşturun.

Bunu User name nin yanındaki ok tuşuna basarak ''New'' yapıp yeni isim alıyorsunuz kendinize.

Sonra Server kısmındaki oka basarak.

Host IP ye 127.0.0.1 yazacaksınız.

Port a da 3784 yazıyorsunuz. Ok dedikten sonra. Connect e basıp servera bağlanın.

Şimdi venrilonun online mi çalışıyor mu diye kontrol edeceğiz.

VENTRİLO-STATUS

Kod:
http://www.ventrilo.com/status.php

<<< linke tıklayın ve ordan my ıp den sizin pc nin ıp numarasını yazın ve portunuzada 3784 yazarak kontrol edin. Çalıştığına kanaat getirdiğiniz ventrilonuza arkadaşlarınızın bağlanmasınıda şu şekilde yapıyoruz.

Host Ip ye Ventrilo - My IP den aldığınız ıp adresini arkadaşlarınıza veriyorsunuz port adresinede 3784 yazıyorlar sonrası da basit bağlanmak kalıyor tek kalan.O MY IP linkten alıcaksınız.

Server adını ventrilo server dosyasının içindeki server yazan not pad dosyasından Server 1 yazan yere yazarak değiştirebilirsiniz. Ayrıca admin pasaaport koyarak yeni kanal açıp istemediğiniz kişileri ventten atabilirsiniz.

NOT: PC nizi her kapattığınızda farklı bir IP verir ise no-ip'den Sabit İp Alip'da Çözebilirsiniz.

Win 7 de venti yönetici olarak çalıştırın yoksa oyundayken arka planda vent çalışmaz...

İYİ FORUMLAR 🙂(PENCH)

HER CANLI MUTLAK BİR GÜN ÖLÜMÜ TADACAKTIR.

Geri