• HyperFilter | DoS Protection | DDoS Protection | DoS Mitigation | DDoS Mitigation | AntiDoS | AntiDDoS | Proxy Shielding

Asansör Firması

beyongs

Kayıtlı Üye
Katılım
18 Kasım 2017
Mesajlar
630
Asansör Firması

Asansör insanlık için kolaylık olmanın yanısıra günümüzde bir gereklilik olma özelliği taşımaktadır. Asansörde kullanılan motor, makine, kasnak, halat vb. parçalar ne kadar sağlam ve kaliteli malzemeden yapılmış olursa olsun zamanla yıpranır . Düzenli bakım yapılmadığı takdirde bu yıpranmalar asansörün çalışmasını engelleyecek seviyeye ulaşabilir. Bu durumda revizyon gerekebilir.

Ülkemizde asansörlerin aylık periyodik bakımlarının yapılması yönetmeliklerle zorunlu hale getirilmiştir. İlgili madde şu şekildedir;

Madde 24: Her asansör işletmeye alınmadan evvel sürekli kontrol altında tutulabilmesi için muhakkak bakım ve onarım sorumluluğu taşıyacak bir asansör firması ile yazılı anlaşmaya bağlanacaktır. Bu firma genelde asansörü tesis eden firma olabileceği gibi bakımcı firma da olabilir. Ancak garanti süresi içinde bakımcı firma muhakkak asansörü yapan firma olmalıdır.

Yapılan risk analizine göre asansörlerde etiketler;

Asansörlerde kullanılan bu etiketler bize asansör hakkında net bilgi verir.Asansörün yüksek güvenlikli ya da risk grubuna dâhil olup olmadığını kolayca anlayabiliriz.
Kırmızı etiket: Can ve mal güvenliği açısından yüksek oranda risk taşıyan asansör grubuna yapıştırılan etikettir. Asansör mevcut durumundaki aksaklıklar azami 30 gün içerisinde girerilmelidir aksi takdirde asansör kullanım dışı bırakılır. Bu durumda asansör kesinlikle kullanılmamalıdır ve firmadan yardım talep edilmelidir.
Sarı etiket: Can ve mal güvenliği açısından risk oluşturan asansör grubuna yapıştırılan etikettir. Asansörde mevcut aksaklık anlaşmalı olunan firma tarafından 60 gün içerisinde giderilmelidir. Asansör yine de risk grubuna dâhildir kullanılması hatalı olur.
Mavi etiket: Can ve mal güvenliği açısından hafif kusur barındıran asansör grubuna iliştirilir ve bu asansörlere yönelik takip kontrolü 48 ay sonra yapılır. Yüksek oranda risk taşımayan asansörlerdir kullanıma uygundur fakat takip kontrolü geciktirilmemelidir.
Yeşil etiket: Can ve mal güvenliği açısından hiçbir risk taşımayan güvenilirliği son derece yüksek ve konforlu asansör grubuna yapıştırılır. Ancak bir yılsonunda tekrar kontroller yapılır sonuçlar gözden geçirilir ve aynı sonuçlara varılırsa yeşil etiket devam eder.

Asansörlerde ortaya çıkan aksaklıklar kullanıcı hatalarına da bağlı olmakla birlikte kullanılan malzemenin kalitesi ve dayanım ömrüyle de orantılıdır. Bu yüzden Asansörlerin yıllık kontrolleri aylık bakım kontrolleri yapılır.

Biz Lina olarak Asansör bakım, montaj ve revizyon' da en ileri teknolojileri kullanarak siz değerli müşterilerimize hizmetlerimizi sunmaktayız.

 
Geri
Üst