• HyperFilter | DoS Protection | DDoS Protection | DoS Mitigation | DDoS Mitigation | AntiDoS | AntiDDoS | Proxy Shielding

Bee'o Ham Bal

beyongs

Kayıtlı Üye
Katılım
18 Kasım 2017
Mesajlar
630
Bee'o Ham Bal

Aslı Elif Tanuğur Samancı BEE’O markasının kurucusu, 19 farklı ödüle layık görülmüş bir kadın girişimcidir. Gıda Yüksek Mühendisidir. İstanbul Teknik Üniversitesi ARI Teknokent’te firmasını kurmuştur.

Aslı Elif Tanuğur Samancı, İstanbul Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nden 1996 yılında mezun oldu ve 2000-2013 yılları arasında bal sektöründeki firmalardan birinde Ar-Ge ve Kalite Direktörü olarak görev yaptı. Bu arada yüksek lisans öğrenimini İstanbul Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nde tamamladı. Oğlunun antibiyotik alerjisine çare aradığı dönemde propolis ve arı sütü ile tanıştı. Oğlu 11 aylıktan itibaren 2 ayda bir yüksek derecede ateşleniyordu ve sürekli antibiyotik vermek zorunda kalıyordu. 5 yaşına geldiğinde antibiyotiklerden dolayı çok kötü bir alerji gelişti ve tedavisi de yoktu. Doktor çocuğunun bağışıklığının aşırı düşük olduğunu belirtti. Tanuğur, oğlunun bağışıklığını arttırmak amacıyla bilimsel çalışmaları, tıbbi yayınları araştırmaya başladı. Tıbbi yayınlarda sürekli propolis ve arı sütü ile karşılaşıyordu. Bu ürünlerin tüm dünyada bağışıklığı doğal yollarla güçlendirmek için kullanıldığı, prematüre doğan bebeklerde dahi enfeksiyonlara karşı kullanıldığını gördü. Tanuğur da bu ürünleri temin edip çocuğuna vermeyi düşündü. Fakat ülkemizde üretilmediğini ve Çin’den geldiğini öğrenince öncelikle oğlu için kendisi üretmeye karar verdi. 6 ay kendi ürettiği propolis özütü ve arı sütünü kullandıktan sonra oğlunda ne ateş ne alerji kalmıştı ve bağışıklığı da artmıştı. Bu şifayı görünce tüm annelere ulaştırma hayaliyle yola çıktı. Türkiye’de daha önce üretilmeyen propolisi yine Türkiye’de ilk kez “Sözleşmeli Arıcılık” modeli ile üretmek ve proses yöntemini geliştirerek insan tüketimine uygun hale getirmek için Taylan Samancı ve Prof. Dr. Dilek Boyacıoğlu ile birlikte 2013 yılında firmasını İstanbul Teknik Üniversitesi ARI Teknokent’te kurdu.

Tanuğur; 2013 yılından bu yana, arı ürünleri alanındaki uzmanlığıyla, yurt içinde ve BEE’O UP, yurt dışında BEE & YOU markasıyla propolis, arı sütü, ham bal, polen ve arı ürünleri içeren %100 doğal ve sağlıklı sürülebilir karışımları tüketicilerine sunmaktadır.

Tanuğur; BEE’O markasıyla online ve perakende kanalında (CarrefourSA, Macrocenter, Migros ve bazı Joker, Gratis mağazaları), BEE’O UP markası ile de eczanelerden ürünlerini satışa sunmaktadır. Türkiye’de toplam 5000 noktaya ulaşmıştır.

BEE’O ürünlerine Türkiye’den ulaşmak için; beeo.com.tr

Amerika’da online olarak tüm Amerika’ya ayrıca distribütörler aracılığıyla New York, Boston, Florida ve New Jersey gibi bölgelerde dağıtımını gerçekleştirmektedir. BEE & YOU ürünlerine Amerika’dan ulaşmak için; bee-and-you.com

Tanuğur, Amerika’da kendi web sitesine ek olarak, Amazon, Wallmart gibi e-ticaret sitelerinde de ürün satışı gerçekleştirmektedir. Bunun yanı sıra, Kore, Almanya, Hollanda, İsviçre, İngiltere, Avusturya ve Suudi Arabistan’a ürünlerini ihraç etmekte ve Anadolu propolisini bir dünya markası yapma yolunda ilerlemektedir.

Propolis nedir?

Propolis arıların bitkilerin yaprak, sap ve tomurcuklarından topladıkları çok güçlü antioksidan ve antimikrobiyal etkilere sahip tamamen doğal bir arı ürünüdür. Arılar tarafından, kovandaki mikropları yok etmek ve kovanın sterilizasyonu için kullanılır. Nar suyundan 80 kat daha yüksek antioksidan aktiviteye sahiptir.

Propolis kovanda hangi görevi görüyorsa, doğru işlendiği takdirde insan vücudunda da aynı etkileri gösterir. Virüs ve bakterileri yok ederek bağışıklığın doğal fonksiyonunu destekler ve vücudun hastalıklarla savaşmasına yardımcı olur. Düzenli tüketildiğinde hastalanma sıklığının azalmasına yardımcı olur. Bunun yanı sıra, propolisin solunum sistemi rahatsızlıklarında, ağızda çıkan yaralar, aftlar, uçuklarda, mide bağırsak rahatsızlıklarında kullanım alanının bulunduğu ve kansere karşı etkilerinin de olduğu yapılan bilimsel çalışmalar ile ortaya konulmuştur. Ayrıca, yapılan bilimsel çalışmalar ile vücutta sağlıklı ve canlı hücre sayısını arttırmaya yardımcı olduğu da gösterilmiştir.

Ham bal nedir?

, kovandan alındığı hali ile tüketime sunulan doğal baldır, pastörize ve filtre edilmemiştir. Pastörizasyon balın içerisinde doğal olarak bulunan enzimler, vitaminler ve antioksidan özelliğe sahip bazı fenolik ve flavonoid yapıdaki faydalı bileşenlerin azalmasına neden olurken; filtrasyon da balın içerisinde doğal olarak bulunan polenlerin azalmasına neden olur. Ham bal, pastörize edilmediğinden ve polenleri tutacak şekilde filtre edilmediğinden besin içeriği tüm doğallık ve saflığıyla korunmaktadır.
 
Geri
Üst