• HyperFilter | DoS Protection | DDoS Protection | DoS Mitigation | DDoS Mitigation | AntiDoS | AntiDDoS | Proxy Shielding

Hiç Kullandınız mı?

  • Kullandım

  • Kullanmadım


Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.

saturn74

Yeni Cüce
Katılım
28 Ağustos 2019
Mesajlar
1
Gold Toner ve Tonerler Hakkında Her şey…



Evde veya işyerinizde yazıcınız var mı? Yoksa da illaki çıktı almaya ihtiyaç duymuşsunuzdur ve biliyoruz ki bu ihtiyaç günümüzde artarak devam edecektir. O halde konumuz kesinlikle sizinle de ilgilidir ve sizi de bilgilendirecektir.

Önce biraz Gold Tonerden bahsedelim;

Güven sorunu ve fiyat karmaşasının yaşandığı bu zamanda Gold Toner, kaliteli toneri en uygun fiyatla müşterisine ulaştırma prensibiyle yola çıkmış tüketici dostu bir oluşumdur. Bu aklımızda kalsın.




Daha doğru renklerle daha parlak ve daha net metin ve görüntü kalitesi sunar. Birçok muadil toner baskı kalitesinde çeşitlilik gösterirken Gold Toner kendi marka kalitesindedir.

Orijinal marka toner üreticileri, yazıcı tonerlerinde belli kalite standartlarına uyarak üretim yaptıkları için aldığınız tonerlerde marka tarafından garanti edilmiş standartlarla baskı yapabilirsiniz.

Yazıcıların performansını üst düzeyde ortaya çıkaran orijinal marka ürünlerin fiyatları da gösterdikleri kalite performansına bağlı olarak fahiş fiyatta satılmaları nedeniyle kullanıcıların bütçelerini zorlamaktadır. Bu sebepten dolayı tüketici, daha ekonomik sorun çözme yolları aramaya başlamaktadır.

Fiyat/kalite denklemi her konuda karşımıza çıkarken bu toner dolumu ve muadil toner kartuşlarında daha dikkat çeken bir hal almaktadır.

Muadil tonerde değişen fiyatlar da haklı olarak ülkemizde tüketicinin kafasını karıştırmaktadır.





Birçok toner ithalatçısı, toneri sadece en ucuza satmak istedikleri için çok düşük kalitede tonerler getirmektedir. Bu tabii ki tüketim konusunda daha da bilinçlenen toplumumuzda karşılık görememektir. Kaliteli toner anlayışı giderek hesaplı toner anlayışına dönüşmesi de kullanıcılar iyi ürünü kimden alacakları konusunda çıkmaza düşürmektedirler.

Gold Toner tüm kafa karışıklıklarını bitirmek, tüketiciyi uçuk kaçık fiyat keşmekeşinden kurtarmak için hizmetinizdedir. Gold Toner kaliteli toneri en uygun fiyatla müşterisine ulaştırma prensibiyle yola çıkmış tüketici dostu bir oluşumdur.

Gold Toner, daha doğru renklerle daha parlak ve daha net metin ve görüntü kalitesi sunar. Birçok muadil toner baskı kalitesinde çeşitlilik gösterirken Gold Toner kendi marka kalitesindedir.


Neden Gold Toner Almalısınız:

· Öncelikle işinizi şansa bırakmamak için

· En iyi kalitede baskı elde etmek için

· Yazıcı modelinizle % 100 uyumluluk için

· En yüksek verimi elde etmek için

· Güvenilirlik ve duruş sürelerini en aza indirgemek için

· Marka tonerlere fahiş fiyatlar ödememek için Gold Toner almalısınız.


Gold Tonerin yeniden üretilmiş versiyonu mevcut olmamakla birlikte yenilenmiş ürün de değildir. Güvenle Alabilirsiniz



Biraz da genel bilgiler;

Toner Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Orijinal toner fiyatlarının ne kadar uçuk rakamlara ulaştığını bilmeyen yoktur. Lazer yazıcı kullanıcısı herkes bu bilgiden haberdardır. Böyle olunca da, kaliteli ve orijinaline eş değer toner arayışı her geçen gün daha da artıyor. Nihayetinde orijinal tonerlere alternatif olarak üretilen Muadil Toner, ekonomik bir çözüm olarak herkesin karşısına mutlaka çıkmaktadır.

Birçok tüketici tarafından kullanılan baskı maliyetini minimum seviyeye indiren muadil tonerler de kendi aralarındaki farklıklara göre baskı kalitesinde değişiklik gösteriyor.

Toner alırken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, tonerin sıfır olup olmadığıdır. Birçok satıcı, ATIK orijinal tonerlere dolum yaparak ve paketleyerek yeni veya muadil toner olarak satabiliyor. Bu nedenle toner satın alırken, mutlaka tonerin sıfır olduğunu garanti eden satıcıyı tercih etmelisiniz. Zira yenilenmeyen diğer aksamları cihazına zarar verebilir veya baskı kalitesinde kayıplar yaşayabilirsiniz.

Bir diğer dikkat etmeniz gereken husus muadil toner üreticisi firma, bu tonerlerin üretiminde mutlaka kalite kontrolünden geçirmelidir. Çünkü dolum yapılan birçok sıfır muadil tonerler, baskı sayısını %50 oranında azaltabilir. Oysa Gold Tonerlerde üretim nedenli karşılaşılacak hata oranı en fazla sadece %1’tir.

Böylece orijinal tonerlere tonlarca para verip cebinizi yakmak yerine, çok daha uygun fiyata Gold Toner alarak, en ekonomik şekilde maksimum baskı sayısı elde etmiş olursunuz. Orijinal ürünün en yakın özelliklerine sahip olarak üretilen Gold Toner, uzman kişiler tarafından, titizlikle ve profesyonel bir şekilde üretilmektedir. Ayrıca kalite kontrolü de yine aynı titizlikle yapılmaktadır. Bu sayede siz de, ofis ve iş yerlerinizde yaptığınız baskı sayısında düşük kayıp ile kasada maksimum kazanç sağlamış olursunuz.




Toner Doldurma Nedir Ne Değildir?

Bu anlamda genel tavsiye, tüketicinin her zaman orijinal toner veya emin olduğu bir marka toner kullanılmasıdır. Bu, kullandığınız yazıcının hem kaliteli bir çıktı vermesini, hem de daha uzun ömürlü kullanımını sağlar. Muadil marka toner özellikle bütçe konusunda sıkıntı yaşayan veya bütçeden kısmak istendiğinde tercih edilen bir yöntemdir.



Oysa her türlü dolum işlem ise, hiç bir zaman tavsiye edilmiyor. Çoğunlukla kalitesiz bir şekilde dolum yapılan tonerlerin yazıcılara ciddi zararlar verdiği bilinen bir gerçek. Dolum toner kullanıldığında yine, çıktı alınan yazıcılarda silik veya şeritli yazdırma veya yazıcıların kâğıtları sıkıştırması gibi ciddi teknik sorunlara da sebep olmaktadır.

Toner Dolumu İşlemi

Toner dolumu olarak bilinen; toner tozu kimyasalının bitmesi durumunda eksilen toner tozunun tonerin içindeki hazneye doldurulma işlemine toner dolumu denilmektedir.
Toner dolumu ve yapılan bu dolumun zararı konusunda mutlaka herkesin duyduğu bir şeyler vardır ve doğrudur.
Toner dolumu diye bir konu bizim ülkemizde uydurulmuş ve yüksek fiyatlara satılan orijinal toner kartuşlarını almak yerine kaliteden fedakârlık edilerek boşalmış toner kartuşunu tekrardan kullanmak anlamını taşıyor.
Bu şekilde, yani yalnızca bitmiş olan tozun yerine toz dolumu yapmak bütüncül bir işlem değildir ve kesinlikle zararlı bir uygulamadır.
Toner dolumu konusunda anlatılan her hikâyede bu şekilde doldurulan toner kullananların başından geçmiş olaylardır.
Lazer yazıcı tonerleri tek kullanımlık olarak üretilmiş ve kullanımı bittiğinde atılacağı varsayılarak tasarlanmış ürünlerdir.
Doğal olarak da bu ürünlerde dolum yapılabilecek bir kapak konmadığı gibi toner dolumu yapılmasını zorlaştırmak için ne gerekiyorsa yapılmıştır
Tek kullanımlık üretilmiş bir ürünün içinde çalışan parçaların kaliteleri de içlerindeki toner tozu bitimin

e kadar sorun çıkarmadan çalışacak özelliklerdedir.
Boşalan yazıcı toneri içindeki toz yenilenerek diğer yıpranmış parçaları kullanıma devam ederek yapılan toner dolumu orta vadede hem cebimize ve hem de yazıcımıza zararlar vermektedir. Bunun nedeni ömrünü tamamlamış parçalar doğal olarak yıpranır ve ilk günkü hallerini muhafaza edemez.
Toner tozu olarak bilinen kimyasal ise neredeyse bir sıvı kadar akışkandır ve bulduğu en küçük boşluklara kolayca girebilir.
Toner kartuşu üzerindeki aşınmış bölgelerden kolayca giren tozlar öncelikle kâğıt üzerinde istenmeyen lekelere neden olacak, bunun ardından bu tozlar yazıcı içine dağılacaktır.
Önemli derecede iletkenliğe sahip bulunan toner tozları yazıcının içindeki fanlar sayesinde en ücra noktalara kadar giderek yazıcı içinde bulunan elektronik kartlar üzerinde kümeleşerek devrelere zarar verecek ve kısa devre yapmalarına neden olacağı gibi, yazıcı üzerinde yer a


lan lens ve aynalar üzerinde birikerek yazıcının düzgün kopyalama yapmasına engelleyecektir.
Bunun sonucu olarak kaliteli ve istediği gibi kopya alamayan kullanıcılar yazıcının bozulduğunu düşünerek çağırdıkları servisten toner dolumu zararları üzerine bir sürü nasihat dinlemek zorunda kalacak ve mutlaka bir ödeme yapacaklardır.


Toner tozu nedir?


Lazer yazıcılarda ve fotokopi makinelerinde kullanılan bir şekilde kömür tozuna benzeyen renkli ve siyah un parçalarına benzeyen ve yazının kâğıda işlenmesini sağlayan kimyasal malzemeye toner tozu denir. Günümüzde çok yüksek miktarlar da kullanılmaktadır.


Üretildiği kimyasal madde toner tozu ile değer kazanmaktadır. Toner tozu fiyatları hangi kimyasal maddenin kullanıldığı, hangi amaçla üretildiği gibi konularda da değişiklik göstermektedir.

Sıradan bir karbon tozu olarak kullanıma başlanan toz zaman içinde yazıcı teknolojisinin çok gelişerek günümüzde tam doldurma yapan keskin ve net hatlara sahip ileri teknoloji ürünü haline gelmiştir.


Toner tozları yaklaşık olarak 30 dan dan fazla farklı kimyasal karışımdan oluşur. Ancak toner tozlarının içerisinde en çok karbon elementi bulunur. Şöyle de tehlikeli bir durum söz konusudur; Karbon tozu uzun süreli solunduğu zaman ileri ki zamanlar da solunum yolu hastalıklarına yol açmaktadır. Renkli toner tozlarında manyetik oksit yani mıknatıs hammaddesi bulunmamaktadır. Toner tozunun kimyasal maddeler ile karışımında çıkan parlaklığı sağlamak için balmumu kullanılır. Kâğıda yapışmasını sağlamak için de reçine bulunduruluyor.



Geleneksel toner tozu üretiminde toner partikülleri şekilsiz bir şekilde üretiliyor. Ancak zaman ilerledikçe ve bu sayede teknoloji geliştikçe üretilen toner tozlarının daha düzgün bir şekilde ve daha küçük boyutlar da üretilerek bu sayede çıktı sayısının fazla ve daha kaliteli olmasını sağlamaktadır. Toner tozlarını saklamak için bir takım hususları bilmek gerekir. Bir toner tozu nemli, rutubetli ve ıslak yerlerde saklanmamalıdır.

Çünkü kullanım süresini azaltır ve toner tozlarının böyle bir ortamda bozulmasına neden olur. Toner tozlarını nemsiz ve kuru ortamda ve aynı zamanda oda sıcaklığında saklamak üzün süreli kullanılmasını hatta 2 yıl raf ömrü uzunluğunda olmasını sağlar. Kaliteli bir tonerle baskıdan sonra kâğıt üzerindeki toner kalınlığı yaklaşık olarak 5,5 mikron değerindedir. Toner parçacıkları yaklaşık olarak 6 saat hava da asılı kalabilir.

Toner tozunun kimyasal yapısı dışında başka dikkat çeken özelliği ise toz tanelerinin büyüklüğü ve yüzey yapısıdır. Toner tozlarının çapları birbirine ne kadar yakın ise ve yüzeyleri de ne kadar yuvarlaksa o kadar kaliteli olduğu anlamını taşır.

Toner Kartuşu ile Mürekkep Kartuşu Arasındaki Fark Nedir?

Yazıcılarda yazdırmayı sağlayan içi hazneli malzemeye kartuş denilmektedir. Bu kartuşların baskıyı sağlayan materyaline göre mürekkep veya toner kartuşu ismini almaktadır.

Mürekkep bilindiği gibi akıcı sıvı bir maddedir. Kartuş içinde kullanılan mürekkebin özelliği ısıya karşı duyarlı olmasıdır. Genel sorunu kurumadır.

Lazer yazıcılarda kullanılan toner tozu ise pudra kıvamında ve mıknatıslanma özelliği taşıyan bir çeşit karbon tozudur.

Bu ürünler dört renkten oluşur. Siyah (black) kırmızı (magenta) mavi (cyan) ve sarı (yellow). Çok detaylı baskı alınabilmesi için mürekkep kartuşlarında farklı renkte kartuşlarda kullanıyor olsa da çok nadiren yazıcılar bu özelliğe sahiptir.

İnkjet ismi verilen mürekkepli yazıcının gönderdiği talimatlar doğrultusunda kartuş içindeki rezidansların verdikleri ısı ile kartuşun ağzında bulunan ve gözle görülmeyecek kadar küçük olan bu deliklerden püskürür ve kâğıt üzerinde baskının oluşmasını sağlar. Mürekkep püskürtmeli yazıcılarda kartuşların bulunduğu mekanizma yatay biçimde sağa sola hareket ederken kartuşların altında geçen A4 fotokopi kâğıdı üzerinde baskıyı oluşturur.

Lazer toner kullanan yazıcıların çalışmaları mürekkep püskürtmeli yazıcılardan çok farklıdır. Lazer yazıcılar fotokopi makinesi mantığı ile çalışarak baskı yaparlar.

Lazer toner kartuşları iki ayrı bölümden oluşur, bu bölümlerden birinde toner haznesi diğerinde ise drum, blade, manyetik silindir gibi yazdırmayı sağlayan parçalar vardır.

Kartuş yazıcıya takıldığında üzerindeki iki adet metal plaka sayesinde yazıcıdan elektrik enerjisini alırken, drum üzerinden bulunan çark sayesinde yazıcıdan hareket alır, bunun dışında yazıcıyla hiçbir bağı bulunmaz.

Bilgisayardan veya yazıcı üzerinde bulunan kontrol panelinden verilen talimatlar doğrultusunda baskı işlemini yapar. Lazer yazıcılarda mürekkepli yazıcılardan farklı olarak yalnızca drum denilen görüntü tamburun dairesel hareket halindedir ve A4 fotokopi kağıdı drum ın altından geçerken üzerine dökülen toner tozları sayesinde baskıya oluşturur.

Üzerinde elektrik akımı yüklenen drum aksi kutupta olan toner tozunu çekerek ilk görüntüyü kendi üzerinde oluşturur ve buradan kağıt üzerine aktarır.

Kâğıt üzerinde tonerin gelmesiyle oluşan görüntü ancak ısıtıcı merdanenin, ısıtarak toner tozunu eritmesi ardından kağıt üzerine yapışması sağlanır.

Bunları Biliyor musunuz?

Toner toz parçacıklarının, 0,2 mikron büyüklüğünde olduğunu biliyor musunuz?

Sanayide ve evlerde kullanılan elektrikli süpürgelerin, 0,10 mikrondan küçük toz parçacıklarını tutamadığını biliyor musunuz?

Hastanelerin ameliyathanelerinde kullanılan hepa filtrelerin, 0,5 mikron dan küçük toz parçacıklarını tutamadığını biliyor musunuz?

Kaliteli bir tonerle, baskıdan sonra kâğıt üzerindeki toner kalınlığının yaklaşık 5,5 mikron olduğunu biliyor musunuz?


Toner parçacıklarının 6 saate yakın havada asılı kalabildiğini biliyor musunuz?

Toner Tozunun 30 farklı kimyasal karışımdan oluşturulduğunu biliyor musunuz?

Toner tozunun içerisinde en fazla karbon elementi olduğunu biliyor musunuz?

Karbon tozu uzun süreli solunduğunda, ilerleyen zamanlarda (15-20 yıl) solunum yolu hastalıklarına neden olduğunu biliyor musunuz?

Renkli toner tozlarında manyetik oksit (Mıknatıs hammaddesi) bulunmadığını biliyor musunuz?

Toner tozunun kimyasal karışımında baskıda parlaklığı sağlamak için balmumu ve kâğıda yapışmasını sağlamak için de reçine bulunduğunu biliyor musunuz?

Geleneksel toner tozu üretiminde, toner partüküllerinin şekilsiz olarak üretildiğini, yeni teknolojilerle üretilen toner tozlarının daha düzgün şekilli, daha küçük boyutlarda üretilerek, çıktı sayısının fazla ve daha kaliteli çıkmalarının sağlandığını biliyor musunuz?

Toner tozunun kuru ve nemsiz oda sıcaklığında 2 yıl raf ömrü olduğunu biliyor muydunuz?










Sitesi:



Almak için:
 
Geri
Üst