trjinkazamatr
Kayıtlı Üye
Öncelikle 1 Tane Fazladan Db Kurucaz,Export,İmport İşlemleri İçin İsmi Farketmez Yeni Bir Db Oluşturun Ve İşlemlere Başlayalım
Önce Bizdeki Zoneleri Sorgulayalım
Zone Sorgulama
Varsa Aşadaki Kodla Silelim
Tekli Zone Silme
Sizdeki Db KN_ONLİNE Olcaktır Büyük İhtimalle,Yeni Bir Db Oluşturmuştuk Hatırlarsanız, Yeni Kurdugunuz Dbye Aşagıdaki Kodları Giriceksiniz,Örnegin 21 Zonesini Almak İstiyorsunuz Yeni Dbye Not Lıke 21 Şeklinde Girip 21 Hariç Herşeyi Siliyorsunuz,Not Like Komutunun Amaçı Seçili Zone Hariç Herşeyi Silmek İçin..
Bu Komutla İstediginiz Tablodan Aynı İşlemi Yapabilirsiniz,İtem Aktarmak İçin Falan,Örnegin Zone Yerine StrName Rogue Chitin Shell Pauldron Yazarsanız Ve İtem Tablosunuda From Kısmına Girerseniz Chitin Shell İçin Gerekli Bilgiler Tabloda Olur,Ordanda İstediginiz Gibi Kopyalar,Düzenler Silebilirsiniz...
Toplu Silme
İsterseniz And Komutuyla Eklemek İstedigimiz Zoneleride Bırakabiliriz.
Örnek,Bu Komutu Diger İşlemlerdede Kullanabilirsiniz.
**Örnek**
Arasi Zone Silme
Yazdıgınız Degerleri Silmek İçin Kullanabilirsiniz,Aşagıdaki Kodlarda 224 Ve 235 Arası Zoneleri Silmek İçin Kullandıgım Konu Yazdım,
224 Ve 235 Arazı Gerekli Bilgileri Silmek İçin Kullandım,Mesela
DELETE FROM ZONE_INFO WHERE ZONENO > 224 AND ZONENO < 235 -- JR Zoneleri Ekliyse Silelim
DELETE FROM K_NPCPOS WHERE ZONEID > 224 AND ZONEID < 235
DELETE FROM START_POSITION WHERE ZoneID > 224 AND ZoneID < 235
>;Silmeyi Başladıgı Nokta
<;Silmeyi Bitircegi Nokta
Kod Degiştirme İşlemi 201 Zonesinin Kopyasını Yapcaksınız Diyelim Hemen Yeni Dbden Kodu Degiştirip Aktarmaya Başlayabiliriz...
Old;Mevcut Zone
New;Yeni Degeri
Örnek;
Kod Degistirme
Update ZONE_INFO Set ZoneNo = '230' WHERE ZoneNo = '201'
Yukardaki İşlem Zayesinde 201 Zonesine Ait Tüm Bilgileri 230 Olarak Ayarladım,Böylece Yeni Zone Bitmiş Oldu
Şimdi Yeni Dbye Sag Tıklayıp,
ALL TASK>Export Data Diyip
Zone Info,StartPossion,K_NPCPOS Tablosunu Kendi Kullandıgım Databaseye Aktarıyorum..
En Son Olarak,Zones.tbl Dosyasını Acıp Kopyaladıgım Zoneyi Orayada Yazıyorum,
Eger 201 Zonesini Kopyaladıysanız Tblyi Acınca Karşınıza 2010 Zonesinin Bilgileri Cıkar,Tbl Ayarlarında Her Zaman Fazladan Sıfır Eklidir,
201 İse 2010
1 İse 10
2 İse 20
41 İse 410 Gibi Fazladan Sonda Sıfır Bulunuyor,
Kopyaladıgımız Zone 201 İse 2010 Kısmını Kopyalıyoruz,
Aşagıya Yapıştırıp Yeni Degeri Giriyoruz
230 Yaptıysanız Ne Yapıcaz🙂
230+0=2300 Yapıcaz Ve Diger Kısımlara Dokunmadan Tblyi Gerekli Encoding İşlemini Yapıp Kaydediyoruz,
İşlem Bitti,Yeni Zoneniz Hayırlı Olsun.
NOT:K_NPCPOS İçinde Tramnumber Deger 1 Ve Üstü Olan Npcler Tek Bir Zonede Olucak Şekilde Ayarlanıyor,Ebenezer Tarafından..
603 Kodlu Canavarın TrapNumber Degeri 1 Yada Üstü İse
Yeni Zonede Aynı Koda Sahip Canavarı Eklerseniz Aİ SERVER Cökecektir..1 Canavar Tek Bir Zonede Oluyor Yani,
O Yüzden Hemen Canavarın Kodunu Hemen 604 Falan Yapıyorsunuz Ve 604 Kodlu Bi Canavar Oluşturup Sorunu Çözüyorsunuz,
Örnek;
201 Zonesinde 603 Kodlu Ve TramNump Degeri 3 Olan Bir Yaratık Var Diyelim
230 Zonesinde'de 603 Kodlu Ve TramNump Degeri 3 Olan Yaratık Varsa Ai Server Acılmıyor,O Yüzden İsterseniz Eski Zoneden Canavarı Kaldırırsınız Ve Sadece Yeni Zonede Olur İsterseniz 603 Kodunu 604 Yapıp 604 Kodlu Bir Canavar Oluşturup Sorunu Çözebilirsiniz,Bu İşlem Sadece Canavarlar İçin Geçerli,Pek Üstünde Durmadım Npcler İçin Sıkıntı Yaratmıyor,Hatta Bu Mantıklar Chaos Stoneyi Bile Kopyalıyabilirsiniz🙂
Şöyle Bi Şey Düşünebilirsiniz
201 Zonesinde Tram Degeri 1 Olsun
230 Zonesindeki Tram Degeri 2 Olsun
Farklı Oldukları İçin Cakışmazlar,Ancak Bu İşlemi Yaparsanız İlk 1 Tram Degeri Okundugundan 230 Zonesine Hiç Bir Zaman Yaratık Gelmiyor🙂
Tramp Degerleri Aslında Bossların Düştükleri Noktayı Belirliyor
1 Tram Degeri 100,100 Kordinatında Olsun
2 Tram Degeri 150,150 Olsun
Bu Şekilde En Fazla 8'E Kadar Degerleri Oluşturabilirsiniz,
Canavar Her Kesildiginden Tramp Degeleri Arasından Birine Tekrar Düşüyor Bos,8 Kordinattan Birine Gerekli RegTime Zamanı Gelince Düşüyor,Tekrar Aynı Noktaya Düşermi Diye Sorcak Olursanız 8/1 İhtimalle Evet🙂
Canavar 1-2-3-4-5 Diye Sırayla Belirlediniz Noktalara Düşmüyor,Karışık Herangi Birine Düşüyor,% 50 Bowl Ortasına Düşsün İstiyorsanız 4 Tram Degerini Bowl Kordinatlarına Göre Ayarlarsınız Diger Oranlarıda İstediginiz Kordinatları Girebilirsiniz,Eskiden Bowl Dışında Bos Olunca Ebenezer Tarafından Canavar Öldürülüyordu,Elle Atınca Dokunmuyor Ancak Bu Şekilde Bowl Dışı Ayarlarsanız Hiç Düşmeme İhtimali Var,Hiç Bunu Denemedigim İçin Bişey Diyemiyorum,201 Zonesinde Bu Şekilde Bossları Ayarlarsanız Bowl Dışına Koyarsanız Ve Cıkmassa Ortaya Koymayı Deneyin...
Monster Düzenleme
K_NPCPOS Sıkıntı Yaratırsa Sorgulama İle Hatayı Bulmak İçin,
Sonlarına And where ZoneId= 'Kod' Ekliyerek Zone Ve NpcId Araması Yapabilirsiniz
Önce Bizdeki Zoneleri Sorgulayalım
Zone Sorgulama
View hidden content is available for registered users!
Varsa Aşadaki Kodla Silelim
Tekli Zone Silme
Kod:
Delete from ZONE_INFO where ZoneNo = 'Zone Kodu'
Delete from k_npcpos where ZoneId = 'Zone Kodu'
Delete from START_POSITION where ZoneId = 'Zone Kodu'
Sizdeki Db KN_ONLİNE Olcaktır Büyük İhtimalle,Yeni Bir Db Oluşturmuştuk Hatırlarsanız, Yeni Kurdugunuz Dbye Aşagıdaki Kodları Giriceksiniz,Örnegin 21 Zonesini Almak İstiyorsunuz Yeni Dbye Not Lıke 21 Şeklinde Girip 21 Hariç Herşeyi Siliyorsunuz,Not Like Komutunun Amaçı Seçili Zone Hariç Herşeyi Silmek İçin..
Bu Komutla İstediginiz Tablodan Aynı İşlemi Yapabilirsiniz,İtem Aktarmak İçin Falan,Örnegin Zone Yerine StrName Rogue Chitin Shell Pauldron Yazarsanız Ve İtem Tablosunuda From Kısmına Girerseniz Chitin Shell İçin Gerekli Bilgiler Tabloda Olur,Ordanda İstediginiz Gibi Kopyalar,Düzenler Silebilirsiniz...
Toplu Silme
Kod:
Delete from ZONE_INFO where ZoneNo NOT LIKE 21
Delete from k_npcpos where ZoneId NOT LIKE 21
Delete from START_POSITION where ZoneId NOT LIKE 21
İsterseniz And Komutuyla Eklemek İstedigimiz Zoneleride Bırakabiliriz.
Örnek,Bu Komutu Diger İşlemlerdede Kullanabilirsiniz.
**Örnek**
Kod:
Delete from ZONE_INFO where ZoneNo NOT LIKE 21 And Zone No NOT LIKE 1 And Zone No NOT LIKE 2
Delete from ZONE_INFO where ZoneNo = 'Zone Kodu' And ZoneNo = 'Zone Kodu'
Arasi Zone Silme
Yazdıgınız Degerleri Silmek İçin Kullanabilirsiniz,Aşagıdaki Kodlarda 224 Ve 235 Arası Zoneleri Silmek İçin Kullandıgım Konu Yazdım,
224 Ve 235 Arazı Gerekli Bilgileri Silmek İçin Kullandım,Mesela
DELETE FROM ZONE_INFO WHERE ZONENO > 224 AND ZONENO < 235 -- JR Zoneleri Ekliyse Silelim
DELETE FROM K_NPCPOS WHERE ZONEID > 224 AND ZONEID < 235
DELETE FROM START_POSITION WHERE ZoneID > 224 AND ZoneID < 235
>;Silmeyi Başladıgı Nokta
<;Silmeyi Bitircegi Nokta
Kod Degiştirme İşlemi 201 Zonesinin Kopyasını Yapcaksınız Diyelim Hemen Yeni Dbden Kodu Degiştirip Aktarmaya Başlayabiliriz...
Old;Mevcut Zone
New;Yeni Degeri
Örnek;
Kod Degistirme
Update ZONE_INFO Set ZoneNo = '230' WHERE ZoneNo = '201'
Yukardaki İşlem Zayesinde 201 Zonesine Ait Tüm Bilgileri 230 Olarak Ayarladım,Böylece Yeni Zone Bitmiş Oldu
Şimdi Yeni Dbye Sag Tıklayıp,
ALL TASK>Export Data Diyip
Zone Info,StartPossion,K_NPCPOS Tablosunu Kendi Kullandıgım Databaseye Aktarıyorum..
En Son Olarak,Zones.tbl Dosyasını Acıp Kopyaladıgım Zoneyi Orayada Yazıyorum,
Eger 201 Zonesini Kopyaladıysanız Tblyi Acınca Karşınıza 2010 Zonesinin Bilgileri Cıkar,Tbl Ayarlarında Her Zaman Fazladan Sıfır Eklidir,
201 İse 2010
1 İse 10
2 İse 20
41 İse 410 Gibi Fazladan Sonda Sıfır Bulunuyor,
Kopyaladıgımız Zone 201 İse 2010 Kısmını Kopyalıyoruz,
Aşagıya Yapıştırıp Yeni Degeri Giriyoruz
230 Yaptıysanız Ne Yapıcaz🙂
230+0=2300 Yapıcaz Ve Diger Kısımlara Dokunmadan Tblyi Gerekli Encoding İşlemini Yapıp Kaydediyoruz,
İşlem Bitti,Yeni Zoneniz Hayırlı Olsun.
NOT:K_NPCPOS İçinde Tramnumber Deger 1 Ve Üstü Olan Npcler Tek Bir Zonede Olucak Şekilde Ayarlanıyor,Ebenezer Tarafından..
603 Kodlu Canavarın TrapNumber Degeri 1 Yada Üstü İse
Yeni Zonede Aynı Koda Sahip Canavarı Eklerseniz Aİ SERVER Cökecektir..1 Canavar Tek Bir Zonede Oluyor Yani,
O Yüzden Hemen Canavarın Kodunu Hemen 604 Falan Yapıyorsunuz Ve 604 Kodlu Bi Canavar Oluşturup Sorunu Çözüyorsunuz,
Örnek;
201 Zonesinde 603 Kodlu Ve TramNump Degeri 3 Olan Bir Yaratık Var Diyelim
230 Zonesinde'de 603 Kodlu Ve TramNump Degeri 3 Olan Yaratık Varsa Ai Server Acılmıyor,O Yüzden İsterseniz Eski Zoneden Canavarı Kaldırırsınız Ve Sadece Yeni Zonede Olur İsterseniz 603 Kodunu 604 Yapıp 604 Kodlu Bir Canavar Oluşturup Sorunu Çözebilirsiniz,Bu İşlem Sadece Canavarlar İçin Geçerli,Pek Üstünde Durmadım Npcler İçin Sıkıntı Yaratmıyor,Hatta Bu Mantıklar Chaos Stoneyi Bile Kopyalıyabilirsiniz🙂
Şöyle Bi Şey Düşünebilirsiniz
201 Zonesinde Tram Degeri 1 Olsun
230 Zonesindeki Tram Degeri 2 Olsun
Farklı Oldukları İçin Cakışmazlar,Ancak Bu İşlemi Yaparsanız İlk 1 Tram Degeri Okundugundan 230 Zonesine Hiç Bir Zaman Yaratık Gelmiyor🙂
Tramp Degerleri Aslında Bossların Düştükleri Noktayı Belirliyor
1 Tram Degeri 100,100 Kordinatında Olsun
2 Tram Degeri 150,150 Olsun
Bu Şekilde En Fazla 8'E Kadar Degerleri Oluşturabilirsiniz,
Canavar Her Kesildiginden Tramp Degeleri Arasından Birine Tekrar Düşüyor Bos,8 Kordinattan Birine Gerekli RegTime Zamanı Gelince Düşüyor,Tekrar Aynı Noktaya Düşermi Diye Sorcak Olursanız 8/1 İhtimalle Evet🙂
Canavar 1-2-3-4-5 Diye Sırayla Belirlediniz Noktalara Düşmüyor,Karışık Herangi Birine Düşüyor,% 50 Bowl Ortasına Düşsün İstiyorsanız 4 Tram Degerini Bowl Kordinatlarına Göre Ayarlarsınız Diger Oranlarıda İstediginiz Kordinatları Girebilirsiniz,Eskiden Bowl Dışında Bos Olunca Ebenezer Tarafından Canavar Öldürülüyordu,Elle Atınca Dokunmuyor Ancak Bu Şekilde Bowl Dışı Ayarlarsanız Hiç Düşmeme İhtimali Var,Hiç Bunu Denemedigim İçin Bişey Diyemiyorum,201 Zonesinde Bu Şekilde Bossları Ayarlarsanız Bowl Dışına Koyarsanız Ve Cıkmassa Ortaya Koymayı Deneyin...
Monster Düzenleme
K_NPCPOS Sıkıntı Yaratırsa Sorgulama İle Hatayı Bulmak İçin,
Sonlarına And where ZoneId= 'Kod' Ekliyerek Zone Ve NpcId Araması Yapabilirsiniz